Werkgeversorganisaties tevreden over Hoofdlijnenakkoord

vr 17 mei, 14:34 Algemeen
Afbeelding

In een eerste reactie uiten VNO-NCW en MKB-Nederland tevredenheid over het Hoofdlijnenakkoord van PVV, VVD, NSC en BBB, waarbij de focus ligt op het aanpakken van reële zorgen van burgers en bedrijven. Beide organisaties verwelkomen de nadruk op stabiel beleid en het stimuleren van het verdienvermogen, omdat dit stabiliteit en zekerheid biedt voor investeringen in urgente kwesties.

Het akkoord belooft lastenverlichting voor burgers en maatregelen om werken lonender te maken, terwijl het bedrijfsleven wordt erkend als cruciaal voor het verdienvermogen van Nederland. Positief is volgens VNO-NCW en MKB-Nederland de beslissing om schadelijke fiscale plannen zoals belastingverhogingen niet door te voeren, wat gunstig is voor het investeringsklimaat.

Het akkoord benadrukt de investeringen in woningbouw, infrastructuur en regionale bereikbaarheid, waarbij de uitvoering een aandachtspunt blijft. Ondernemers zien mogelijkheden om via strategische investeringsagenda’s bij te dragen aan deze initiatieven, met speciale vermelding van belangrijke projecten zoals de Lelylijn en de Nedersaksenlijn.

VNO-NCW en MKB-Nederland juichen de aandacht voor het verdienvermogen en de vermindering van regeldruk toe, terwijl ze bezorgd zijn over bepaalde aspecten zoals het beëindigen van het Groeifonds. De komende maanden worden als cruciaal beschouwd voor verdere uitwerking en implementatie van de beleidsvoorstellen, waarbij stabiliteit en aandacht voor de uitvoering van het beleid van essentieel belang zijn.