Sligro Food Group neemt deel activiteiten van Simon Loos over

1 dec 2023, 10:44 Algemeen
Sligro
Sligro

Sligro Food Group neemt een deel van de activiteiten van Simon Loos over. Het gaat om bestaande activiteiten die het transportbedrijf uitvoert voor Sligro ten behoeve van de Sligro Bezorgservice locaties in Amsterdam, Berkel en Rodenrijs en Drachten. De transportactiviteiten voor de Sligro bezorgservice locaties in Vianen, Vlissingen en Sluis worden aan Koninklijke Euser overgedragen. 

Bij deze transactie zijn circa 260 medewerkers betrokken, waarvan ongeveer drie vierde overgaat naar Sligro en ongeveer een vierde naar Koninklijke Euser. Het voorgenomen besluit heeft geen gevolgen voor de arbeidsvoorwaarden, werkgelegenheidssituatie of standplaats van de betrokken medewerkers. De ondernemingsraden hebben inmiddels positief geadviseerd over de voorgenomen transactie.

Koen Slippens, CEO Sligro Food Group, is blij met de deal. “Hiermee zetten wij een geweldige stap voorwaarts in onze ambitie om met Sligro Food Group Transport een deel van onze transportactiviteiten zelf uit te voeren. Onze chauffeurs hebben het waardevolle laatste contact met onze klanten in het dagelijkse bestel- en leverproces. Met de overname van deze activiteiten leggen wij een belangrijk fundament onder Sligro Food Group Transport.”