Ondernemen in Curaçao

vr 26 jan, 11:27 Algemeen
Afbeelding

Sommige bedrijven werken veel in of samen met andere landen. Voor elke editie van Bedrijvig Meierijstad appen we met een ondernemer die in of met het buitenland werkt. Dit keer met: Bart Hoogervorst, 1 van de 2 eigenaren van CutTheWeb uit Veghel. Hij heeft zakelijk veel van doen met Curaçao. 

Hoezo werken jullie in Curaçao?
CutTheWeb heeft al lang familiare banden daar. En onze voormalige eigenaar heeft er jaren gewerkt. Zo is de connectie ontstaan, inmiddels hebben we er 8 klanten met meerdere websites.

Wat voor verschillen zie je?
Daar waar we in Nederland meestal wat zakelijker blijven, zijn de contacten in Curaçao meteen een stuk persoonlijker. En als er eenmaal een band is, dan is die stevig.

Wat voor gewoontes merk je daar zakelijk?
Wat opvalt is het begrip tijd. Op Curaçao zijn ze minder precies daarin. Meer relaxed, minder gehaast. Dat afspraken daar later beginnen en uitlopen is heel gebruikelijk.

En andere bijzonderheden?
Het proces van zakendoen is anders. Het aanlooptraject kan jaren duren. En áls ze dan akkoord zijn, moet het eigenlijk gisteren geregeld zijn. Gelukkig is dat een kwestie van verwachtingen managen.

Wat is extra leuk op Curaçao?
Het is natuurlijk heerlijk weer, daardoor leef je meer buiten. En als je dan in de avond op een terras bent, is de kans groot dat je ook daar je zakelijke contacten tegenkomt. Gezellig!