Weekbladen Talvi Mediacentrum lanceren apps met het laatste nieuws

do 1 feb, 09:43 Algemeen
Foto: Ad van de Graaf
Vestigingsmanager van Weekblad Regio Oss, Tom Dominikus, presenteert de nieuwe app.
Vestigingsmanager van Weekblad Regio Oss, Tom Dominikus, presenteert de nieuwe app.

Goed nieuws voor alle liefhebbers van het lokale nieuws en Kliksport: de weekbladen van Talvi Mediacentrum lanceren gloednieuwe nieuwsapps. Of je nu een Android- of Applegebruiker bent, voor elke uitgave staat een app klaar in de store. Daarbij gaat het onder meer om Weekblad Regio Oss, Stadskrant Veghel en het Udens Weekblad.

“De nieuwsapp is bedoeld om lokaal nieuws toegankelijker te maken dan ooit. Met de app heeft iedereen 24/7 toegang tot het lokale nieuws en Kliksport-berichten”, vertelt Tom Dominikus, vestigingsmanager van Weekblad Regio Oss. “Ook voor adverteerders is de app aantrekkelijk: we creëren een nog groter bereik. De combinatie van krant, nieuwssite en app is erg interessant.”

Nieuw publiek
Marketingcommunicatiespecialist Lisette van der Werff voegt toe: “De nieuwsapp is een aanvulling op onze huidige nieuwskanalen: de huis-aan-huiskrant en nieuwssite. Talvi Mediacentrum is voortdurend in beweging en vindt het als lokale verbinder belangrijk dat iedereen altijd eenvoudig op de hoogte kan zijn van het laatste nieuws uit de buurt. Naast onze bestaande lezers, verwachten we zo ook een nieuw publiek te bereiken.”

Aantrekkelijk ontwerp
ICT-directeur Danny van Winden: “We hebben de app ontworpen met gebruiksgemak in gedachten en een aantrekkelijk UX-ontwerp. De technische experts van onze samenwerkingspartij Pinch hebben ervoor gezorgd dat de app soepel draait. Hun ervaring in het ontwikkelen van apps voor bekende platforms zoals het Nederlands Dagblad en Q-music is dan ook goed merkbaar.”

‘We zijn trots’
De app biedt dagelijkse nieuws updates rechtstreeks in de palm van je hand. De lezer kan artikelen bewaren voor later en delen met familie en vrienden. De gebruiker kan via de app ook zelf een leuk nieuwsverhaal of nieuwstip insturen. Onder elk artikel is hier een mogelijkheid voor. Daarnaast is de papieren versie van de krant wekelijks digitaal te lezen via de app. “We zijn trots op deze lancering en hopen dat veel inwoners de app downloaden”, besluit Dominikus.

App Store en Play Store
Download vandaag nog de Kliknieuws Oss app en de Klik Veghel app vanuit de Apple App Store of Google Play Store om op de hoogte te blijven, geïnformeerd te worden en verbonden te blijven met de wereld om je heen. De app van het Udens Weekblad is vanaf volgende week beschikbaar.