Cargo Service Europe stelt Anita Leeijen aan als Group CFO

do 8 feb, 13:32 Algemeen
Foto: Cargo Service Europe
Anita Leeijen, CFO van CSE.
Anita Leeijen, CFO van CSE.

Cargo Service Europe heeft een nieuwe group chief financial officer (CFO). Onlangs is Anita Leeijen aan de slag gegaan bij de logistieke dienstverlener in de blikjesindustrie. Met Leeijen aan boord breidt CSE haar directie uit en sorteert het bedrijf voor op verdere groei.

Leeijen kan leunen op een bak aan ervaring in het bedrijfsleven. Zo was ze commercieel directeur bij Zwanenberg Advies en managing director bij BANVO. In die rollen was ze betrokken bij verschillende overnames, financieringen en uitdagende projecten. De kennis en ervaring die ze daarmee opdeed, gaat ze als Group CFO inzetten om CSE verder te laten groeien.

CSE-eigenaar Martijn Vos is overtuigd van de kwaliteiten van Leeijen. “Ze heeft in andere branches in het bedrijfsleven heel veel waardevolle ervaring opgedaan. Daarmee brengt ze nieuwe kennis in huis, onder andere op het gebied van overnames en digitalisering. Zo iemand zochten we, want we groeien hard, mede door de uitbreiding van zusteronderneming CSE Sorting.”

Internationalisering
Door die uitbreiding is CSE bezig met verdere internationalisering, wereldwijde partnerschappen en nieuwe buitenlandse vestigingen. Daarop gaat Leeijen zich nadrukkelijk richten. Vos: “Het is een logische stap om onze directie uit te breiden. Anita heeft een kritische blik. Als Group CFO wordt ze natuurlijk ook verantwoordelijk voor de cijfers. Én ze gaat leidinggeven aan onze organisatie. Zo benutten we al haar kwaliteiten en kan ze echt het verschil maken.”

Vertrouwen Leeijen kijkt uit naar haar nieuwe rol. “Ik ben altijd bezig met de volgende uitdaging. Bij CSE krijg ik de kans om vanuit een sterk fundament te werken aan toekomstbestendigheid, duurzaamheid en verdere groei. Ik kom terecht bij een bedrijf met veel warme mensen die supergedreven zijn.”