Boer Spierings genomineerd voor Agrarisch Ondernemer 2024

za 2 mrt, 23:08 Algemeen
Foto:
Jasper en Afke Bauke Spierings.
Jasper en Afke Bauke Spierings.

Jasper en Afke Baukje Spierings van Boer Spierings in Oss zijn genomineerd voor de meest prestigieuze ondernemersprijs in de agrarische sector. Op 1 maart werd bekend dat ze samen met de laatste 5 bedrijven strijden om de titel ‘Agrarisch Ondernemer 2024’. Na een jurybezoek en stemronde voor de publieksprijs zal de titel op 27 maart in Veenendaal worden uitgereikt.

Waar de ouders van Jasper, Cor en Tilly Spierings hun melkveebedrijf al verbreedden met een sierviskwekerij, boerderijwinkel en kaasmakerij voordat de term multifunctionele landbouw bestond, gingen Jasper en Afke Baukje in hun voetsporen verder. Ze ontwikkelden het bedrijf de afgelopen jaren door met een nieuwe grote boerderijwinkel, kaasmakerij en een kinderdagverblijf.

Op de boerderij komen jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers. Om kaas te kopen, boodschappen te doen, hun kind of kleinkind naar de opvang te brengen, te kijken naar de koeien die voor het eerst naar buiten gaan of om daarna door te fietsen naar de prachtige uiterwaarden aan de Maas, waar de Brandrode runderen grazen.

Natuurmonumenten
Jasper en Afke Baukje doen er alles aan om zo veel mogelijk gasten op de boerderij te ontvangen. Zo kunnen ze het boerderijleven delen met de vele bezoekers vertellen waar hun eten vandaan komt en hoe mooi de omgeving van Oss is. “We beheren ongeveer 200 hectare uiterwaarden aan de Maas in samenwerking met Natuurmonumenten. Het is daar fantastisch”, zegt Jasper.

Met als kroon op het werk de 80 kinderen die dagelijks genieten van de rust, ruimte en aandacht die het boerenbedrijf te bieden heeft. “Voor ons is ieder kind uniek en mag zich ontwikkelen op zijn of haar eigen tempo. De boerderij, de dieren en het vele buiten zijn ondersteunt de ontwikkeling van het kind.

Nieuwe kaassoorten
Maar ook voor de andere takken zijn er nog plannen. Het ontwikkelen van nieuwe kaassoorten en daghoreca staan hoog op het verlanglijstje van Boer Spierings. Na het camembertachtige kaasje de Ossekop, die momenteel bij veel sterrenrestaurants op de kaart staat, zijn er plannen om een nog breder assortiment kaas te kunnen leveren.

“We zijn trots dat ons multifunctionele bedrijf, is doorgegroeid op een manier dat iedere tak volwaardig is. En we zijn vereerd dat dit door de jury en de hele agrarische sector gezien wordt”, aldus Jasper en Afke Baukje.

Stemmen voor de prijs kan tot 27 maart 0:00 uur Agrarischondernemer.nl/stemmen/