Brushcom overgenomen door Italiaanse branchegenoot

ma 13 mei, 13:24 Algemeen
Foto: Brushcom
Afbeelding


Brushcom, de Osse leverancier van borstelmateriaal voor carwashbedrijven, bundelt zijn krachten met Favagrossa uit Italië. Gezamenlijk vormen ze The Brush World Group. Favagrossa heeft honderd procent van de aandelen van Brushcom in handen gekregen.

Brushcom, opgericht door Wim Muskens, begon als een onafhankelijke leverancier van borstelmateriaal voor carwashbedrijven en is in 17 jaar uitgegroeid tot een vooraanstaande fabrikant en Europees marktleider in borstelmateriaal voor hoog-volume carwashsystemen. 

De samenwerking met Favagrossa biedt Brushcom naar eigen zeggen de kans om voorop te blijven lopen in een snel evoluerende carwashindustrie. “De combinatie van de maatwerkspecialisatie van Brushcom en de productiecapaciteit van Favagrossa resulteert in gebundelde innovatiekracht, een uitgebreid productassortiment en een efficiënte supply chain”, zo meldt het bedrijf.

Met terugwerkende kracht, vanaf 1 januari 2024, is Brushcom een volledige dochteronderneming van Favagrossa geworden. Het bedrijf blijft echter in zijn huidige vorm als zelfstandig merk opereren als onderdeel van The Brush World Group. Die onderneming heeft een team van 125 medewerkers op de vestigingen in in Roncadello en Oss.