Ontmoeten

16 okt 2023, 10:35 Column
Foto:
Afbeelding

Mei 2008, mijn eerste mailtje bij de gemeente Oss gaat over de Weg van de Toekomst. Die was hard nodig voor een goede doorstroming van het verkeer. Voor mij een project waarin ik mocht samenwerken met inwoners, scholen én mijn eerste ontmoeting met ondernemend Oss. Inmiddels zijn we 15 jaar verder en ben ik de ‘nieuwe’ communicatieadviseur van Kernteam Economie.

Osse mentaliteit
Heel even ben ik er tussenuit geweest om te bekijken hoe het is om ergens anders te werken. Maar ik miste al gauw de Osse en innovatieve mentaliteit. Kijk maar naar ons industriële verleden waarbij de boter, vlees en tapijt de basis vormden van de economie. Van waaruit de pharma-industrie en AgriFood ontstonden. Ondernemers in Oss weten elkaar te vinden. Delen hun kennis en kunde, werken samen. Met elkaar en met het onderwijs. Daardoor telt Oss mee. Niet alleen in Brabant maar ook nationaal en zelfs internationaal. Handen uit de mouwen is het credo van Oss en daar ben ik ontzettend trots op.

Ontmoeten
We willen de gemeente Oss ontwikkelen tot een moderne maakstad en profileren ons als dé pharmastad van Nederland. We streven ernaar dat het aantal arbeidsplaatsen in balans is met de omvang van onze beroepsbevolking. We stimuleren dit door meer te focussen op de samenhang van wonen, werken en mobiliteit. Daar gaan we de komende jaren met zijn allen aan werken. En dat begint met ontmoeten. De komende tijd staan er een aantal mooie bijeenkomsten op de agenda. Denk aan het startersontbijt op 21 september. Of aan de bijeenkomsten van UpTempo Crack the Puzzle waarin we aan de slag gaan met een circulaire hub. Ben jij daar ook bij? Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten en te spreken over de toekomst van ondernemend Oss!

Volg je Kernteam economie al op social media? Je kunt ons vinden op

LinkedIn: Oss werken en ondernemen
X: Kernteam Economie
Instagram: Osske

Gwenny Cremers

www.oss.nl