Pepaella is Spaans genieten met paella en live muziek

27 okt 2023, 12:17 De starter
Foto: Ad van de Graaf
Afbeelding

“Ik ben Pepe (26), half Spaans, half Brabants (Heeswijk-Dinther). Door mijn Spaanse oma proefde ik van heerlijke paella. Ook Spaanse muziek maken en samen zingen loopt als een rode draad door mijn leven. Recentelijk ontstond het idee om mijn passie voor muziek en paella te bundelen om mensen te laten genieten van wat mij al zo veel jaren gelukkig maakt. Zo werd Pepaella geboren.”

Hoe dronken was je toen je dit idee bedacht?
“Ladderzat van de sangria op het feest van mijn moeder! Nou, het idee ontstond toen ik eens een grote pan op de bakfiets mee nam naar het strand in Scheveningen om daar paella voor vrienden te maken. Ik ben vergeten of er toen ook alcohol in het spel was. Ik vermoed van wel...”

Het is overigens wel een geniaal idee. Hoe zijn de reacties?
“De reacties zijn erg positief! Paella blijkt een gerecht te zijn waar mensen vaak goede herinneringen aan hebben door bijvoorbeeld hun vakanties naar Spanje. Het samen eten uit één grote pan heeft iets gezelligs. Bovendien vinden mensen het mooi dat de chefs na het serveren van het eten hun instrumenten oppakken en dan plots de muzikanten zijn.”

Voor wie of wat is Pepaella bedoeld?
“Pepaella leent zich voor veel soorten gelegenheden. Te denken aan feestjes, borrels en bruiloften maar ook bedrijfslunches of -vieringen. Daarnaast staan we ook regelmatig op festivals. We kunnen standaard voor groepen tot 500 personen catering en muziek verzorgen. Kortom, voor alle mensen die te paaien zijn voor paella y música.”

Kook je de paella zelf of komt die van de supermarkt?
“Uit de super zou ons veel werk schelen maar gelukkig heeft mijn oma mij bijgespijkerd over het maken van paella. Zelf heb ik het laatste jaar veel geëxperimenteerd om de juiste verhoudingen saffraan, bouillon en kruiden in de paella te krijgen, die standaard vegetarisch is om het toegankelijk voor iedereen te maken. Verder zijn er bijgerechten zoals huisgemaakte aioli, salade, brood en olijven.”

Wat voor muziek speel je en is er nog ruimte voor andere vormen van entertainment?
“We spelen als duo met saxofoon, gitaar en zang voornamelijk Spaanse en Italiaanse klassiekers, maar spelen ook in 7 andere talen. Bij grotere evenementen kunnen we met de hele 5-koppige band komen en worden voorkeuren in genres en taal in acht genomen. Voor het jongere (en minder jongere) publiek kan er een goochelshow gegeven worden.”

pepaella.nl