‘Yoga te zweverig voor bedrijven? Helemaal niet!’

12 jan 2024, 09:24 De starter
Foto: Ad van de Graaf
Afbeelding

Karin Visser is sinds januari 2017 eigenaar van Karin Visser Yoga. In eerste instantie gaf ze vooral yogalessen aan particulieren, maar sinds kort zijn daar bedrijfsworkshops en team events bijgekomen. “Beperk ziekteverzuim voor uzelf en uw medewerkers. Geef ze inzichten en zorg dat ze bewustzijn creëren. Tijdens de workshops en team events ontdekken werknemers hoe ze grip, kracht en focus kunnen verbeteren”, aldus Visser.

Bedrijfsyoga, wat moeten we ons daarbij voorstellen?
“Ik geef yoga Inspiratielessen bij bedrijven op locatie of in mijn ruimte in Veghel. We creëren een ontspannen moment zodat medewerkers kunnen afschakelen, vóór, gedurende of einde van de werkdag. Middels mijn Bedrijfsyoga/ademsessies leren medewerkers tools om te ontspannen en dit voorkomt uitval en verhoogt vitaliteit. Dit alles onder het motto: You can always relax more!”

Maar daar heeft toch helemaal niemand zin in?
“Zeker wel. We weten: stress maakt ziek en door middel van bewust contact maken met het eigen lichaam, herkennen van signalen, zorgen we voor bewustwording. Mijn ervaring is dat medewerkers om zijn zodra ze eenmaal hebben deelgenomen en letterlijk over de drempel zijn gestapt. Men voelt zich na de sessie energieker, productiever en creatiever. Vaak zijn er meer mannen dan vrouwen in mijn les.”

Is dit niet veel te zweverig voor veel bedrijven?
“Helemaal niet! Yoga is juist down to earth. We zitten al teveel in ons hoofd en ja, dáár gaat iedereen van zweven. Yoga brengt je weer met beide benen op de grond. Daarom is het essentieel dat medewerkers de mogelijkheid krijgen in een gezond werkklimaat te werken. Een aantal bedrijven in Veghel hebben mooie creatieve ideeën om dit aan te bieden.”

Yoga zou leiden tot minder burn-outs. Hoe zit dat precies?
“Doordat we bewustzijn creëren met de yoga- en ademlessen, herkennen deelnemers sneller signalen, gaan beter voor zichzelf zorgen en dát verhoogt de vitaliteit, focus, verbetert prestaties maar belangrijker…plezier en gewaardeerd voelen.”

Je geeft ook ademhalingslessen. Waar is dat goed voor?
“Door een verkeerde ademhaling maak jij jezelf ziek en door hier bewustzijn voor te creëren, heb jij de regie weer terug in handen. En door bewust met je eigen ademhaling aan de slag te gaan, kan jij jezelf ook weer beter te maken. Denk hierbij aan angstklachten, hyperventilatie en andere stress-gerelateerde klachten.”

karinvisseryoga.nl