‘De scheidplek’ van Janneke Keijzers

26 okt 2023, 10:06 De werkplek
Foto: THOMAS SEGERS
Afbeelding

Janneke Keijzers helpt als jurist en scheidingsmediator mensen van A tot Z met hun scheiding. Haar bureau Link Juristen en Mediators is gevestigd op een bijzondere locatie: de sacristie van de voormalige Pauluskerk (nu @Paulus geheten) aan de Oude Litherweg. Janneke kan nog even genieten van haar werkplek; in april verkast ze naar een nieuwe locatie.

“Cliënten komen hier getrouwd binnen en ze gaan gescheiden naar buiten”, vertelt Janneke. “Ik begeleid ze gedurende het gehele traject, van het opstellen van de juridische documenten tot aan de inschrijving van de scheiding in het burgerlijk register. Zijn er kinderen betrokken, dan voer ik met hen gesprekken om erachter te komen waar hun behoeften liggen.” Als ervaringsdeskundige kent Janneke als geen ander de fases van een scheiding. “Ik weet wat de mensen doormaken, waar ze tegenaanlopen en hoe ze zich voelen en help ze graag om een goede en stevige basis voor de toekomst te creëren.”

Nostalgie
Janneke startte in 2020 met Link. Via de partner van eigenaar Frank Jansen van de voormalige Pauluskerk kon ze een prachtige kamer krijgen in wat vroeger de sacristie was. Janneke is gehecht geraakt aan de ruimte. “Ik hou van gebouwen met een verhaal. Voor mij geen kantoor met een systeemplafond, geef mij maar nostalgie. Wat ik hier leuk vind is het contact met al die andere creatieve ondernemers. Iedereen werkt voor zichzelf, maar we gaan ‘s zomers wel samen barbecueën. En zo leg je weer nieuwe contacten.”

Met pijn in het hart moet Janneke langzaamaan afscheid nemen van haar geliefde werkplek in @Paulus. Die krijgt namelijk een andere bestemming: een woonvoorziening voor zorgbehoevende ouderen. Janneke heeft inmiddels al een nieuwe werkplek gevonden: Studio Zeldenrust, dat tegen de molen is gebouwd. Weer een unieke plek met een mooi Oss’ verhaal. “Daar betrek ik vanaf april een kantoorruimte die ik ga delen met Nikki van Uden van Via Nikki Makelaardij. Ik kijk er heel erg naar uit, want het biedt nieuwe kansen. Gaandeweg moet ik mijn werkplek in de Pauluskerk loslaten. Dat duurt nog wel even…”

linkjuristenenmediators.nl