De werkplek van Judith Nijhoff (UDID Fashion): Klein en exclusief

15 nov 2023, 15:01 De werkplek
Foto: Ad van de Graaf
Afbeelding

’t Handelshuys in Uden biedt sinds 2019 ruimte aan tientallen bedrijven in de creatieve sector. Een daarvan is UDID Fashion, het eigen modelabel van de Udense Judith Nijhof. Ze houdt van de reuring in en om ’t Handelshuys. “Ik zag deze ruimte en zei: let’s go!

’t Handelshuys is in de jaren vijftig gebouwd als school. Als laatste was er een ROC gevestigd. In 2019 kreeg het op initiatief van eigenaar Benito van Dijk de huidige functie. Samen met een vriendin had Judith eerder Misfits gestart.  “Daar had ik een winkel en atelier ineen in het voormalige Rabobank-pand. Toen dat na drie jaar stopte had ik de kans om met UDID Fashion naar ’t Handelshuys te verhuizen.”

Judith werd een van de eerste ‘bewoners’ van ’t Handelshuys. “Ik had de luxe dat ik mijn eigen ruimte mocht kiezen. Ik twijfelde geen moment toen ik deze ruimte, een oud klaslokaal, zag. Ik ben er nog steeds heel blij mee.” Wat Judith het meest aanspreekt aan haar werkruimte is het licht. “De ramen zijn heel groot. En ik zie de hele dag mensen voorbijlopen en krijg mee wat er buiten gebeurt. Tegelijkertijd kan ik hier wel goed werken en productie draaien. Het is groot genoeg, zodat ik ook naaicursussen kan geven. Kortom: een hele fijne ruimte.”

Jonge moeders
Judith maakt niet alleen kleding in haar werkruimte, ze ontvangt er ook haar klanten. Vooral jonge moeders kopen haar kleding. ”Ik werk twee dagen per week voor mezelf en drie dagen per week in loondienst, als visual merchandiser bij The Sting in Uden. Daar zorg ik voor de styling van de winkel en de etalages. Op die manier ben ik vrijer om te doen wat ik wil.”

Plannen om UDID Fashion uit te breiden en personeel in dienst te nemen heeft Judith niet. “Ik vind zelf achter de naaimachine zitten het leukst, dat wil ik niet uit handen geven. En ik hoor van klanten dat ze het leuk vinden dat het zo klein is. Ik hou het liever klein en exclusief.”

udidfashion.nl