De werkplek van Frank Schmidt: Lekker sleutelen

19 dec 2023, 16:04 De werkplek
Foto: Ronald Goudberg
Afbeelding

Porsche is een van de meest tot de verbeelding sprekende automerken. Geen wonder dat autoliefhebbers zich in de werkplaats van Schmidt-Oss in een snoepwinkel wanen. Eigenaar Frank Schmidt van de full-servicespecialist in onderhoud en reparatie van Porsche beseft dat maar al te goed. “Wij bieden niet alleen maar onderdelen en reparaties, maar een complete beleving.”

Als je het pand van Schmidt-Oss binnenloopt, kijk je door een glazen binnenpui direct uit op de werkplaats. Daar staan een stuk of tien Porsche auto’s, variërend van de klassieke 911 tot de moderne Taycan. Een automatische schuifdeur biedt bezoekers direct toegang tot de werkplaats. “Porsche-eigenaren brengen hier hun kindje, dat verzorging nodig heeft. En daar willen ze niets van missen.”

In het pand aan de Spaanderstraat startte Frank samen met zijn vader en broer zo’n dertig jaar geleden een universeel garagebedrijf. “Maar ik wilde dieper op de materie ingaan door me te focussen op één merk. Daarbij viel direct de keuze op Porsche. Niet alleen door de techniek, maar ook door de affiniteit die Porsche-bezitters met het merk hebben. Reparatie en onderhoud aan Porsche is al twintig jaar onze core business. Daarnaast bouwen wij onder de naam Von Schmidt moderne klassiekers om naar wens van de klant.”

Uitbreiding
Porsche heeft zich ontwikkeld van een klein specialistisch merk naar een merk  met een grotere productie, vooral door modellen als de Panamera en de Cayenne. Uitbreiding is daarom hard nodig. Als alles volgens plan verloopt, begint in het voorjaar van 2024 een flinke verbouwing. “Aan de achterkant van ons pand breiden we ons pand over een breedte van 35 meter met 10 meter uit. Het resultaat is bijna een verdubbeling van de werkruimte.”

Franks favoriete plek in zijn bedrijfspand is en blijft de werkplaats, ook al zijn zijn werkzaamheden verschoven. “Vroeger sleutelde ik in mijn bedrijf, nu sleutel ik meer aan mijn bedrijf. De werkplaats is de kracht van Schmidt-Oss. Daarom sta ik nog steeds graag tussen de monteurs te sleutelen. Dat blijft voor mij het leukste wat er is.”

Schmidt-Oss.com