‘Extra groen’ kunstgras

17 okt 2023, 11:17 Het product
Foto: Royal Grass
Afbeelding

Het Udense Royal Grass maakt kunstgras dat nauwelijks van natuurgras is te onderscheiden. De uitdaging die er nog lag, was om kunstgras te ontwikkelen met zo min mogelijk afval. Royal Grass ontwikkelde daarom kunstgras met een doorontwikkelde ecobacking: de 100 procent circulaire REBel backing.

Freek Verhoeven, directeur van Royal Grass, legt uit: “De zogeheten backing van kunstgras wordt traditioneel gemaakt van latex, de grasvezels van polyolefine materialen. Bij ons kunstgras met REBel backing is ook de backing van polyolefine materialen gemaakt. Kunstgras met REBel backing bestaat uit twee lagen basisdoek, een derde laag verstevigend raster en een polyolefine coating.”

“Sinds 2011 ontwikkelen wij al, als eerste in de markt, een ecobacking waarmee ons kunstgras uit één kunststoffamilie bestond. Het heeft best wel wat tijd gekost om die innovatie te perfectioneren en het dezelfde dimensionele stabiliteit te geven als kunstgras met latex. Er wordt vaak gespeeld op kunstgras, wat zorgt voor druk op de mat waardoor het van belang is dat het gras sterk is. En daarnaast moet je rekening houden met weersinvloeden en temperatuurverschillen.”

Duurzame standaard
“We zijn inmiddels zo overtuigd van het product dat we vorig jaar hebben besloten om tachtig procent van ons kunstgrasassortiment uit te rusten met deze backing. Na volgend jaar willen we zelfs alleen nog maar kunstgras produceren dat 100 procent circulair is. De REBel backing wordt daarmee onze standaard.”

* Duurzame keuze door de lange levensduur
* Kwalitatief hoogwaardige grondstoffen
* 100% veilig getest voor kinderen en (huis)dieren
Bestaat uit twee lagen basisdoek en een laag verstevigend raster
* 100% circulair kunstgras

royalgrass.com

Freek Verhoeven, directeur Royal Grass.