Rabobank-kantoor Oss-Bernheze keert terug naar vertrouwde plek

di 30 jan, 13:35 Algemeen
Foto:
Afbeelding

Het enige overgebleven Rabobankkantoor in Oss is verhuisd naar een kleiner pand, terug naar de locatie waar de bank tot 25 jaar geleden al gevestigd was. Deze stap markeert een verschuiving in de banksector, waar digitalisering traditionele filialen overbodig maakt.

Sinds de fusie van Rabobanken van Oss en Bernheze in 2015 zijn meerdere kantoren gesloten. Het cilindervormige kantoor naast De Lievekamp, gebouwd in 1999, stond al langere tijd deels leeg door veranderende werkpatronen en de versnelde digitalisering.

Het nieuwe, kleinere kantoor bevindt zich op een centrale plek, recht tegenover het gemeentehuis, waar de bank tot 1999 al gevestigd was. Het toenmalige pand werd later gesloopt om laats te maken voor een appartementencomplex, met kantoorruimte op de begane grond. Dit kantoor deed onder meer dienst als kantoor van ABN Amro.

Lokaal geworteld
De verhuizing naar het nieuwe pand onderstreept de verbondenheid van de Rabobank met de regio, benadrukt directeur Peter de Bruin in het Brabants Dagblad. De bank blijft - in tegenstelling tot ABN Amro en ING - lokaal geworteld en wil diensten blijven aanbieden die verder gaan dan alleen digitaal bankieren.

In het Rabobank-kantoor aan de Raadhuislaan 3 kunnen klanten zonder afspraak binnenlopen voor dagelijkse bankzaken. Voor uitgebreid advies is het maken van een afspraak noodzakelijk. Het kantoor is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10 tot 17 uur en op maandag van 13 tot 17 uur.