‘Voor iedere gelegenheid is er een andere tent’

wo 10 apr, 11:57 De starter
Foto: Ad van de Graaf
Jasper van Goor.
Jasper van Goor.

Tentrend uit Erp verhuurt onder andere stretchtenten, transparante tenten en vlondervloeren. “Wij gaan voor kwaliteit boven kwantiteit. Jouw evenement, bruiloft of privéfeest moet perfect zijn. Manusje van alles? Zeker niet. Wij specialiseren ons in sfeervolle tenten. Maten, kleuren en advies, daar zijn wij goed in”, zegt eigenaar Jasper van Goor.

Er zijn toch al tig van die tentverhuurders. Wat maakt Tentrend zo speciaal?
“Wij proberen zo ver mogelijk weg te blijven van het begrip: ‘tentenboer’. Wij denken mee met de klant en willen een bijdrage leveren om hun droomplaatje waar te maken. Dit doen we vanaf het eerste klantcontact tot de dag van afbouw. Aangevuld met ons assortiment aan exclusieve tenten, onderscheid ons van de ‘tig’ tentverhuurders.”

Is een tent huren niet onbeschoft duur?
“Voor iedere gelegenheid is er een andere tent. Als je een (party)tent zoekt, zijn wij niet de juiste partij. Wij bouwen tenten waarmee we op ieder (zakelijk)evenement, tuinfeest of bruiloft een échte toevoeging zijn. Wij vinden dat de tent indruk moet maken. Natuurlijk heeft dit ook een andere prijs, maar met zo’n tent maak je indruk en hoef je aan decoratie ook niet veel meer toe te voegen.”

Wat bedoel je met ‘kwaliteit boven kwantiteit’?
“Wij vinden het belangrijk om mee te denken met de klant. Wij besteden liever extra tijd in een project, waardoor het totaalplaatje helemaal klopt, dan dat we puur leveren wat wordt aangevraagd. Mooi voorbeeld is een bruiloft afgelopen januari. Het stel dat ging trouwen wilde in eerste instantie onze stretchtent met zijwanden huren. Na een locatiebezoek kwamen we tot de conclusie dat onze transparante tent veel beter zou passen. Uiteindelijk gaf dit met het winterse weer een schitterend plaatje, en de gasten stonden ook nog eens heerlijk verwarmd.”

Kom jij de tent zelf op- en afbouwen?
“Alle tenten die wij verhuren komen we zelf opbouwen en ook weer afbreken. Vanwege ons exclusieve aanbod aan tenten, zijn het ook geen constructies die net als een partytent in elkaar zijn te schuiven.”

Wat is de mooiste tent waar jezelf ooit bent geweest?
“In Barcelona ben ik naar een festival geweest waar ze een tent hadden ontworpen die geheel gebaseerd was op de Sagrada Familia. De tent had aan alle zijdes een ander verhaal/aanzicht, net zoals bij de basiliek. Daarbij was de tent op een berg gebouwd, en was te zien vanaf de voet van de berg. Dat vergeet je niet snel meer.”

tentrend.nl