De werkplek van Bart van Schaaijk: Op Paaspop

ma 15 apr, 16:29 De werkplek
Afbeelding

Bart van Schaaijk (45) is sinds 2014 mede-eigenaar van Coreworks. Met Coreworks bouwen ze podia en constructies voor evenementen, in de breedste zin van het woord; voor concerten, beurzen, sportevenementen en festivals. Noem een festival in Nederland en Coreworks werkt er. En zo dus ook voor Paaspop. 

Coreworks is gevestigd in Den Bosch maar Bart woont zelf in Schijndel. Daar waar hij geboren en getogen is. Paaspop is voor hem een echte thuiswedstrijd. En hier werd de basis gelegd van zijn carrière. Bart begon namelijk op zijn 16e als vrijwilliger bij Paaspop. Bart: ”Ik werkte in de garderobe, op de parkeerplaatsen en assisteerde met de bouw van podia. Mijn liefde voor podiumbouw is hier ontstaan. Ik stopte met mijn studie en ging fulltime werken bij een podiumbouwer. Later werd ik zzp’er en kwam ik in aanraking met Coreworks. Uiteindelijk ben ik daar in 2014 mede-eigenaar geworden en sindsdien zijn we hard gegroeid. Mag ik hier ook zeggen dat we altijd op zoek zijn naar podiumbouwers?”

Coreworks heeft 30 vaste mensen in dienst en vanwege de drukte in het seizoen hebben ze daarnaast een poule van 40 tot 50 zzp’ers en uitzendkrachten. Bart vertelt: ”Paaspop zelf start direct na het festival alweer met de volgende editie. Wij haken daar dan vanaf september bij aan. Met tekenen, constructieberekeningen, afspraken met leveranciers en de planning. Vanaf 5,5 week voor Paaspop start ons werk op locatie en heb ik mijn werkplek daar. In de eerste 3,5 week rijden 70 vrachtwagencombinaties vanaf Den Bosch naar Schijndel. Op het Paaspop terrein hebben we dan 6 dagen in de week elke dag 20 tot 25 mensen aan het werk. Zij zijn volop bezig met het bouwen van de 70 objecten. Het gaat daarbij om ongeveer 20 podia. En daarnaast diverse constructies voor de decors, de publieksbruggen en de entrees op het terrein en de camping. De hoogste constructie is 25 meter hoog. “

Bart stuurt samen met zijn collega’s alles aan vanuit zijn kantoor in het productiedorp; het episch centrum van Paaspop. “We zijn inmiddels harstikke ervaren en goed voorbereid. Maar het weer blijft de grootste uitdaging, want dat is natuurlijk niet te plannen. En het mooiste hier? Dat is toch echt de saamhorigheid die er is. Ondanks de grootte van dit festival - met inmiddels 35.000 bezoekers per dag - is het teamgevoel wat er hier heerst ongekend sterk”.

coreworks.nl