Studentennetwerk kan voorlopig blijven dankzij steun gemeente Meierijstad

7 dec 2023, 09:45 Algemeen
Rodrigo van Asseldonk en Vince van Hoesel zetten het studentennetwerk in Meierijstad op.
Rodrigo van Asseldonk en Vince van Hoesel zetten het studentennetwerk in Meierijstad op.

Rechtenstudenten Rodrigo van Asseldonk en Vince van Hoesel openden in september 2022 de Rechtswinkel Meierijstad en voegden daar in april 2023 ook nog een Bedrijfsloket aan toe. Om via dit studentennetwerk ook in de toekomst studenten en ondernemers met elkaar in contact te kunnen brengen vroegen Van Asseldonk en Van Hoesel de gemeente om hulp. Die heeft nu voor vijf jaar financiële steun toegezegd.

Bij de Rechtswinkel en het Bedrijfsloket gaan studenten aan de slag met vraagstukken van ondernemers en inwoners. “Met dit studentennetwerk HBO/WO willen we studenten naar Meierijstad halen en kennis laten maken met de bedrijven hier”, vertelt Van Asseldonk. “Dat loopt goed en we hebben al veel studenten aangetrokken. Omdat we ook de gemeente erbij willen betrekken zijn we na gaan denken over hoe zij hieraan kunnen bijdragen.”

De gemeente heeft daarom besloten om voor vijf jaar een vergoeding aan de studenten te betalen om zo een duurzame samenwerking op te zetten. Zij hopen zo HBO- en WO-studenten aan de gemeente en de bedrijven hier te koppelen. “Zo wordt de continuïteit gewaarborgd en kunnen andere studenten het over een paar jaar van Vince en mij overnemen”, aldus Van Asseldonk.

Daarnaast gaat de gemeente twee evenementen van de Rechtswinkel en het Bedrijfsloket sponsoren; een netwerkbarbecue voor studenten, ondernemers en de gemeente en een pitchwedstrijd voor startende ondernemers. “We zijn blij dat de gemeente enthousiast was over ons voorstel en wil bijdragen aan ons studentennetwerk”, besluit Van Asseldonk.