Trots na overname binnen de familie

vr 3 mei, 13:10 De deal
Foto: Debbie Vermeeren
Afbeelding

Kanters e.tech wil zich ontwikkelen tot een toekomstgerichte, vooraanstaande speler in de markt van elektrotechniek en industriële automatisering. De overname van ETIB Verstegen uit Vorstenbosch past geheel in die lijn. “Extra bijzonder is dat door deze deal familielijnen samenkomen”, vertelt algemeen directeur Maarten Kanters van het bedrijf uit Erp.

De Deal
“Juridisch was de overname op 16 januari 2024 een feit. ETIB Verstegen wordt volledig in Kanters e.tech geïntegreerd en alle 30 medewerkers komen bij ons in dienst. De vestiging in Vorstenbosch sluit later dit jaar. Het echte werk begint nu pas. Want het doen laten slagen van een overname is afhankelijk van het succes van de integratie”.

Het bijzondere
“Met de overname van ETIB Verstegen komen de familielijnen samen. Ruim vijftig jaar geleden startte mijn vader, André Kanters, zijn technische loopbaan bij mijn oom Christ, de oprichter van ETIB Verstegen. Mijn neef Rens en ik zijn trots dat beide familiebedrijven nu samengaan.”

Het belang
“In onze branche is specialistische kennis cruciaal om relevant te blijven voor opdrachtgevers. Met de overname van ETIB Verstegen voegen we vaklui met vakkennis toe aan ons bedrijf. Deze deal is in lijn met onze strategie om meer schaalgrootte te creëren en onszelf nog duidelijker te positioneren als technisch dienstverlener voor de zakelijke markt. Zo namen we in 2022 al MHA Automation over.”

Het gevolg
“Na de bouwvak werken wij met 90 vakspecialisten vanaf één locatie in Erp. Rens gaat verder in de handel van zonnepanelen. Een deel van de opdrachtgevers van Verstegen bouwen we in de komende jaren af. Verstegen focuste hoofdzakelijk op woningbouw, wij op utiliteitsbouw en industrie. Wij kiezen er nadrukkelijk voor om zelfstandig door te groeien met onze opdrachtgevers.”

Het gevoel
“Kanters e.tech en ETIB Verstegen zijn twee typisch Brabantse familiebedrijven, die ook nog eens historische banden hebben en familie zijn van elkaar. Wat is er mooier dan dat die bedrijven samen verdergaan? Het gevoel is goed en de reacties zijn positief. En we zijn erg trots dat we 55 jaar vakmanschap aan ons bedrijf kunnen toevoegen.”

Kantersetech.nl