Pragmatisch en verbindend

28 dec 2023, 13:27 Column
Foto:
Afbeelding

Oss is een actieve ondernemende stad. Een stad waar ondernemers, inwoners, onderwijs en maatschappelijke organisaties met de gemeente samenwerken aan (complexe) vraagstukken van nu en in de toekomst. Dit gebeurt op innoverende wijze. Dit blijkt uit de platforms als Pivot Park, Talentencampus en nauwe samenwerkingen tussen onderwijs en ondernemers. Dit resulteert onder andere in de unieke positie UNESCO Learning City, die herkenbaar is als Lerende Stad Oss. 

Het is fijn om terug te zijn in Oss en vanuit arbeidsmarktbeleid hieraan te werken! Wat ik meebreng is een diversiteit aan werkervaring in verschillende branches: van commercie tot aan maatschappelijke opgaves en de flexibiliteit om mee te bewegen met veranderingen in de maatschappij. Dat is ook wat Oss laat zien als stad. Actief bezig zijn met hoe we Oss als stad aantrekkelijk houden om te wonen, te leven en te werken en hoe we meeveren op ontwikkelingen waarmee we te maken hebben. 

In het huidige economische klimaat is het steeds lastiger om goede collega’s te vinden én te houden. Het boeien en binden van talenten is een taak waar ondernemers, onderwijs en gemeente de komende periode focus op hebben en moeten behouden. Dit houdt in dat we gezamenlijk werken aan een lerende stad en lerende organisaties. Samen ontdekken, doen en bijsturen hoe we talent kunnen behouden. Vanuit je eigen expertise gezamenlijk werken aan een duurzaam Oss waarbij meedoen en blijvend ontwikkelen het nieuwe normaal is. 

Ruby de Jong
Senior beleidsmedewerker Arbeidsmarktbeleid