‘Midden tussen alle andere verszaken’

vr 26 apr, 09:57 De deal
Foto:
Afbeelding

Slagerij Van Kraaij is al decennialang een begrip in Uden, met een goedlopende vestiging aan de Reinoldstraat. Binnenkort breidt de slagerij uit met een tweede vestiging in winkelcentrum Drossaard, dankzij de overname van Slagerij Knobbout. Eigenaar Peter van Kraaij: “Deze stap is belangrijk voor de toekomstbestendigheid van ons bedrijf.”

De deal
“Slager Frans Knobbout gaat met pensioen, waarop wij de kans kregen om zijn zaak in winkelcentrum Drossaard over te nemen. De deal was heel snel in kannen en kruiken. De overname van Slagerij Knobbout is op 29 april een feit. Die dag openen we daar onze tweede vestiging.”

Het bijzondere
“Ik ken Frans Knobbout al heel lang, we komen ook bij elkaar over de vloer. Wij maakten zelfs al producten voor hem. De overname is dus best logisch. Bijzonder is natuurlijk dat we een tweede zaak in Uden openen, voor het eerst in onze geschiedenis. We zijn al sinds 1957 gevestigd aan de Reinoldstraat.”

Het belang
“Winkelcentrum Drossaard is een heel mooi verkooppunt. Daar zitten alle verszaken bij elkaar: de groenteboer, de bakker en de visboer, maar ook de supermarkt en de drogist. Dat is belangrijk met het oog op de toekomst. Beide zaken hebben een eigen klantenkring. Op onze huidige locatie komen klanten naar ons toe, op de nieuwe locatie komen ze langs.”

Het gevolg
“De nieuwe locatie zullen met name mijn zoon Joep en zijn compagnon Yoni (foto) de gezichten worden. En daar bieden we ook andere producten dan op onze bestaande locatie, waaronder ook volledige maaltijden. Verder veranderen we in de Drossaard niet teveel, want het is een goedlopende zaak. Onze worstmakerij blijft gevestigd op de Reinoldstraat.”

Het gevoel
“De overname is een grote uitdaging. Maar ik ben er vooral trots op dat mijn zoon Joep samen met Yoni verder kan gaan in het slagersvak. En in mei vieren we ons honderdjarig bestaan. Daar willen we zeker iets mee gaan doen, want zo’n jubileum maak je maar één keer mee. Maar we zijn op dit moment vooral bezig met de opening van de tweede zaak.”

pvankraaij.keurslager.nl

Afbeelding