‘De toekomst van rouwvervoer’

ma 15 apr, 08:30 Het product
Foto: Nova Funeral Cars
De E-Hearse is gebaseerd op de Tesla Model 3.
De E-Hearse is gebaseerd op de Tesla Model 3.

Elektrische auto’s zijn aan een onstuitbare opmars bezig. Ook de rouwautosector merkt dat er vraag is naar voertuigen met een duurzame aandrijving. Het Osse Nova Funeral Cars speelt daarop in door een rouwauto op basis van de Tesla Model 3 op de markt te brengen: de E-Hearse.

“De E-Hearse is vooral geschikt voor staatsievervoer, ofwel het vervoer van overledenen op de dag van de uitvaart zelf”, vertelt Ralph van Ravensteijn van Nova Funeral Cars. “Bijzonder aan de E-Hearse is natuurlijk de elektrische aandrijving. Voor het interieur in het achtercompartiment hebben we dezelfde kleurstelling als het dashboard gebruikt. Daarbij zijn de karakteristieke lijnen van de originele Tesla Model 3 zoveel mogelijk behouden gebleven.”

“De ombouw tot rouwauto vindt plaats bij ons partnerbedrijf in Spanje. Een reguliere Tesla Model wordt in de fabriek helemaal uit elkaar gehaald en vervolgens handmatig omgebouwd tot een rouwauto. Het accupakket en hoogspanningsgedeelte blijven daarbij overigens ongewijzigd. Het hele ombouwproces duurt wel een halfjaar. Het is puur vakmanschap.” 

Totaalplaatje 
“Het voordeel van Tesla ten opzichte van andere merken is dat het basisvoertuig steeds goedkoper wordt. Daarmee is ook het eindproduct aantrekkelijk geprijsd (94.500 euro, red.). Dat maakt de E-Hearse ook nog eens rendabel en dat zorgt ervoor dat het totaalplaatje klopt. De E-Hearse is echt de toekomst van rouwvervoer!””

Productkenmerken
* Prijs: vanaf 94.500 euro
* Accupakket is identiek aan een normale Tesla Model 3
* Alle originele delen vallen onder Tesla-garantie
* Zowel gloednieuw als jong gebruikt leverbaar
* Actieradius tussen de 330 en 380 kilometer

novacars.eu

Ralph van Ravensteijn van Nova Funeral Cars.