‘Talenten maximaal ontplooien’

vr 19 apr, 13:27 In beeld
Foto: J.G.Verveld
Afbeelding

Vincent Lelieveld, 31 jaar en eigenaar van Chronox (gevestigd in Veghel) is in zijn vrije tijd druk met Des Mooi; de hofkapel in Eerde. Vincent ontdekte zijn liefde voor muziek maken al op jonge leeftijd én hij bleek er ook aanleg voor te hebben. Inmiddels is hij een ervaren trombonespeler én muzikaal leider van Hofkapel Des Mooi.

Via het toenmalige opleidingsorkest werd Vincent al jong lid van Fanfare Echo der Bergen. Daar startte hij met bariton, maar sinds z’n 18e speelt Vincent trombone. En dat doet hij inmiddels dus bij Des Mooi. Deze hofkapel hoort bij carnavalsvereniging De Oivers (waar Vincent ook bestuurslid van is). Daar waar een fanfare wat statiger en formeler is, is een hofkapel feestelijker. Een ander genre, maar kwalitatief net zo mooi. 

Des Mooi start met optreden rondom de 11e van de 11e. Dan in het in Eerde The Night of the Prins en wordt de nieuwe prins bekendgemaakt. Na de start van het carnavalsseizoen gaat het vervolgens door met vele optredens in januari. Zoals bij de events van tonpratersclub Dunne Klets en bij de zittingen en recepties in eigen dorp. Allemaal in aanloop naar de echte carnavalsdagen. Daar speelt Des Mooi op zaterdagochtend bij de officiële opening; de sleuteloverdracht van gemeente Meierijstad. Op zaterdagavond is dan de officiële opening in Eerde zelf; in de kerk. En hoewel Vincent zelf niet gelovig is, vindt hij die carnavalsmis muzikaal gezien het hoogtepunt van het carnavalsseizoen. De ambiance, de woorden, de muziek en dat in die akoestiek! De carnavalsdagen worden op dinsdagavond weer muzikaal afgesloten bij de oiververbranding, samen met de jeugd. 

Sinds een jaar of 5 is Vincent ook de muzikaal leider van Des Mooi. Starten, stoppen en repertoirekeus. Maar het gaat dan ook om luisteren naar en enthousiasmeren van de 14 leden. Want samen - echt met z’n allen - plezier maken, dat is het mooiste. Het meest bijzondere moment tot nu toe was de kappelenmiddag, ter ere van hun 22-jarig bestaan, in 2023. Kapellen uit Meierijstad kwamen feliciteren en samen muziek maken. Dat feestelijke samenspel met andere kappelen samen was zo’n gigantisch mooie ervaring. Sowieso is dat wat Vincent zoveel energie geeft. “De saamhorigheid en de lol die we hebben in wat we doen. Daar ben ik trots op! In mijn werk ben ik ook bezig om talenten maximaal te laten ontplooien, samen meerwaarde leveren. En dat, dat samen bouwen, dat doen we ook bij Des Mooi. Op een manier waar iedereen zich fijn bij voelt en blij mee is.

foto: Johann Verveld

chronox.nl